teteman

terbongkar!! :Pesta Kanibal pembunuhan dan memakan gadis adalah tipu semata?


baru2 ni sampai kat pengetahuan along pasal kes kanibal makan anak gadis.. grr... geram btol..
daripada dorang makan anak gadis tu.. baik buat bini... lagi best.. kan3??..hm..

alkisah satu upacara kaum kanibal yang akan mengurung perempuan yang datang ke desa dorang..pastu diberi makan dibela rapi sampai lah tarikh keramat.. akan dibunuh, dicabut segala bulu, dilapah dan makan pada setiap tahun..nak baca entry asal yang along baca tadi ada kat sini.

antara gambar yang dibekalkan memanglah mengerikan.. dan sangatlah meloyakan tekak sekali pandang.. siyes along pon pcaye mase memula baca artikel nih.. pastu.. perasan kat komen sorang anon tuh.. baru along cek balik gambar2 die... skali.. jeng3!!!... hahaha...

terpampanglah kesan2 editing yang jelas kat gambar2 tuh... amatlah terer org yang edit tuh.. tapi maaflah.. untuk kaki2 edit gambar cam along nih.. memang senang la nak kesan.. =p

okeh.. apa yang along nak kongsi kat korang ni bukanlah nak kata isu tu tipu.. tapi gambar-gambar ni je yang jelas kesan editnya..
*nak tengok lebih jelas sila bukak kat new tab





*malas nak cari sumber asal gambar ni, along printscreen je terus..
along tak padam watermark asal gambar. 
So, korang buleh pegi baca sendiri.. tak pun klik kat sini


along tak tau la sahih ke tak cerita upacara kanibal bagai tu.. tapi gambar2 yang dibekalkan tu memang meragukan..sekian laporan daripada detektif Tomok.. =p




36 Response to terbongkar!! :Pesta Kanibal pembunuhan dan memakan gadis adalah tipu semata?

  1. miss atie says:

    dah agk.mengarot sudhhh
    nmpk sgt kesn edit tuh,gile lah.loya tekak walaupun edit.

  2. kreativiti dicurah pada tempat yang tak betul.. ni lah akibatnye.. =.=

  3. betul..betul..mengarot je dieorg nieh!

  4. thanks along..anda mmg hebat.
    cerita nie pon ak tak tau kebenarannye, just nak share supaya kengkawan diluar sana lebih aware.
    tenkiukk..hehe
    selalu2 la jenguk http://taotauajer.blogspot.com

  5. seliparburuk :

    sabo jele.. =.="

  6. Tao :

    tarahal..sama2 kita kongsi ilmu =)

    along pon prasan lepas nampak komen anon kat blog Tao =)

  7. baik la edit gmbar aku pd buat edit2 gmbar camni. ahahhaa

  8. Syed :

    edit gambar ko kasi nampak jambu ke?.. =p

  9. jambu? hahahaha. x hinginn la jambu2.. kalo mcm artis sket ok la. hahaha

  10. bak mai gambar ang.. aku nak terai ejas.. weheheheh...

  11. x mo la.. kang jadi laen plak. takut2. haaha

  12. edit x edit still ngeri nak tgok..huhu..

  13. Nurul Afifah :

    hm.. tapi sekurang2nye kita taw yang gambar tu palsu.. cam jumpa hantu bebetul ngan tengok antu dalam filem.. hohoh... tetap seram.. =.=

  14. brr..sah xde keje

  15. imnabila says:

    hek eleh ~ a'ah nmpk fake..
    koje nk menipu aje..

  16. Miss Ran says:

    alamak tertipu sudah
    ceh

  17. bun says:

    yep,mule2 tak nampak
    lepas tuh baru pasan

    tapi still geli
    eww,tak de keje lah dorang nie

    edit gambar bekdah sikit tak lah ke??

    law bek sangat gi edit wat header

    leh tepek gak kat blog

  18. deeya says:

    terlebih ajar la nie ! bek wat header para blogger an .. hahakz !

  19. nub says:

    ceh aku dikencing. hahaha

  20. haish...tipu pun seram gak nk tgk...huuu

  21. khairiyah :
    tau pon.. ish3.. =.="

  22. imnabila :

    naseb baek nampak.. kalau tak nampak.. tah brape ramai tertipu.. =(

  23. Miss ran & nub :

    along pon tetipu gak mmule.. ngu..

  24. bun :

    best owh buat header! =)

  25. deeya :

    ahahah.. same je ngan bun die ni.. =p

  26. wan farah says:

    hahhaa..mmg dah agak tipu dusta jew sume 2..naseb baek den xtertipu...heeee=)

  27. wan farah :

    nasib baik... maklumkan la kat kawan2 yang lain.. =.=

  28. along usop : adehhh! geli ah...nampak sangat nipunyer....

  29. mmg nmpak face...quality gmb x sme...huhu..

  30. huhuhu pentipu pe nyer yeeee .. ingatkan betul2 tadi .. thnks along bagi tunjuk pasal gambo nih dah di edit ..

  31. SYAF says:

    Wahhhhh yea ke..baru jetadi tgk kat blog penulis senja

  32. Ujang9897 says:

    nanti aku buat gambar aku sembelih kau pulak..=)

  33. walaupun fake tpi ttap meloyakan! :0000

  34. aku tak tgk tangan, aku tengok body die pon cam lain macam, entahlah. kalau putih melepak camtu leh plak nak makan....erkkkk...ehhh alasan tak kukuh ke hehehe

  35. salam..tq 4 that info..sy tertipu betul..malah dituduh kwn sy bhw sy share info xbenar..tp ok r, awak da buktikn kbnarannya...tqvm...^^v

  36. Salam kenal aja.....kunjungi balik ya http://serbafakta.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...