teteman

Dari Kami Buat Si Tiffin Biru




tiffinbiru lambang pengganti
jiran sepagar Ben Ashaari
rajin memasak resipi dikongsi
itulah mat gebu empunya diri

sedenak permai tempat bertakhta
laman dapur damai dijiwa
jemari gebu bernilai berjuta 
resepi pelbagai lagi diderhaka

cucunya bidan jangan diduga
wajah rahsia penuh tanda tanya 
hanya tulisan dikongsi bersama 
kerna tak suka lalat durjana

telah bertahun di alam maya
akhirnya muncul vlog pertama
1tube merakam Abg Ben Bertanya
namun tetap terlindung wajahnya

kalut kami membuat seloka
demi Mat Gebu jangan berduka
dihinggap lalat sekali sekala
rilek bro, raket letrik kan ada?




em... ni lah die seloka yang tercipta oleh kami berlima..
demi memberi sokongan moral, fizik, matematik, kimia dan sebagainya kepada PCM(Pakcik Mat Gebu).. supaya beliau terus beraksi membekalkan resipi2 lama, baru, segar mahupun yang telah diderhakai@diubahsuai tanpa belas kasihan oleh beliau.. hm.. 


PCM... along tade luahan panjang2 macam Ady Budika.. macam kak Sunah Mohamad.. macam Amalina.. macam Puteri Katek.. dapat kenal pon kejap2 je aritu mase dok sakat ady dalam kisah mak hayam tuh.. 
lepas pade tu memang kurang tegur.. segan.. hu...


PCM.. along tak terer masak.. takde peluang nak try2 resipi2 yang mat kongsi.. tapi along tetap respek kat PCM.. sebab PCM ade identiti sendiri.. ada gaya sendiri.. ada keberanian.. ada kesungguhan dalam masakan.. dan along percaya, ada ramai pengunjung yang kagum dengan usaha yang PCM curahkan dalam bidang ni.. 


PCM.. along belum berpeluang beramah mesra dengan PCM macam diorang.. tapi along tetap sokong apa yang PCM buat skarang.. dan along harap.. PCM teruskan selagi mampu.. abaikan lalat2 yang tak reti hargai karya orang lain tu.. banyak lagi pengunjung2 yang sentiasa menagih resipi baru daripada PCM..


akhir kata.. teruskan usaha!! =)

27 Response to Dari Kami Buat Si Tiffin Biru

  1. Naddia says:

    wahh...along sekarang da jadik member rapat blogger2 otai la!

  2. :)

  3. er.. angah... ni member kat SB..
    doirang oke jela.. :)


    sape suh takfe akaun fb.. hohohoh.. =p

  4. kak sunah :

    =)

  5. Mat Gebu says:

    wAAAAA....TOCEYY...TERHARU NIH..HUHU..

  6. akak ketinggalan..line dok repair td...takpe akak wat entry tanpa seloka...akak pun x add ym along g

  7. mat gebu :

    em.. same2.. =)

  8. kak adish shida :

    eheheh.. sat nak add..
    bak emel.. =)

  9. aliarosli says:

    5entri 5sahabat
    huhuhu,sedih bace sume

    agak-agak kalaw tutup mesti takde yang pasan kan??

    hahhahah,papepon, cayok cayok

  10. hahaha YEY!!! KITA BERJAYA!!!

  11. aliarosli :

    erhm... orang yang rapat mesti prasan punye.. lagi2 kalau dah hari2 tegur...=)

  12. katek :

    ahahah.. best!..
    mujur PCM okey.. =)

  13. wah sedih jugak baca walau tak der kene mengena

  14. Isteri Yang Comel :

    em.. tu la.. pape pon.. same2 sokong satu same lain ye.. =)

  15. cik pulau says:

    ahahaha.. kemain sume orang yer..^^,

  16. apa ni? apa ni? aku lagi tak tau pape~ hahaha :D

  17. Zzzerrrppp.. zaaasssss..zaapsss.. (bunyi lalat kene reket letrik)

    p/s punya banyak backlink!

  18. fienaz says:

    bestnyer seloka...hehe....terjah pepagi kat sini...hehe...(^_^)

  19. zuwaidah says:

    wah bagussss..bukan calang2 orang leh buat pantun cam gini....manyak kreatif la

  20. cik pulau :

    hahahkk.. ^^,

  21. lavender :

    er... ntah la.. seloka la kot?.. =p

  22. Zulfikar :

    ngeheheheh... backlink saje nak meriahkan entry... =p

    ade wane wani sket.. kih3

  23. fienaz :

    thnx ^^,

  24. kak zu :

    em.. heheh.. bukan along sorang je buat.. kami buat reramai.. =)

  25. wahhhh~ cayalahh :))

  26. cik tomato :

    er..=)

  27. IBU GEBU says:

    sempoi je awak ni... suka kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...