teteman

10 origami paling best!


Salam uolsz! ha.. arini along nk share satu video yang mak jumpe kat mokcik youtube nuh..
yela.. tengah bohsan2 dok sensorang lam bilik ni.. tu jela antare keje yang along buleh buat..
haha..


korang sume ingat lagi tak zaman2 skolah tadika, skolah rendah dulu.. mase dalam kelas pendidikan seni,
mesti ade cikgu ajar main lipat2 kertas kan3??.. ke takde?.. nasib la korang kalau takde..rugi rugi..
along ingat lagi dulu ade lipat2 kertas buat sampan, buat topi, buat bekas, buat kapalterbang..
macam2 lagi lah.. ha..


tapi dalam video yang along nak share ni, kerja lipat2 kertas ni, dah sampai tahap tertinggi dah ni..
sekali tengok dah whoaaaaaaaaaa!!! ternganga mulut!.. tak dapat nak bayangkan step2 yang die gune
untuk siapkan tiap2 satu origami tu.. tapi jangan takut.. die ade buat tutorial untuk tiap2 satu origami
yang die tunjuk tuh kat sini.. so, intro dah 3 perenggan.. sebelum korang tekan pangkah kat atas tu, baek korang tekan play kat bawah ni.. heheheh..





amacam?.. ade sape2 brani buat?.. 
meh la sini link.. nak tengok.. :)
*along pon cam teringin gak nak blaja buat nih.. heheheh..=p

8 Response to 10 origami paling best!

  1. along suke origami :)

  2. suke tengok!!!! =p

  3. Fyqa says:

    fuuhh kretip abes >,<

  4. Raden says:

    mase kecik2 dulu suke lipat2 bintang..byk gile..pahtu letak dlm botol. ntah hape fungsinye tak tau la. hehe

  5. zuwaidah says:

    origami ni berasal dari jepun kan

  6. fyqa : yeap!! :)

    Raden@Angah : dulu along tak reti pon buat bintang.. buat kapal terbang best woo!! kete elien pon ade.. hahaha..

    kak Zue : yeap.. jepon memang kretip!.. :)

  7. cam teringin jew wat bungga tue.. tapi takut jadi ranting die jew.. hehehe

  8. teringin pulak nak buat ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...